NodeBB mi Discourse mu?

NodeBB
  • Öncelikle merhabalar.

    Discourse ve NodeBB ile ilgili araştırmalar yaparken buraya denk geldim ve sizlere de danışmak istedim. Geniş kapsamlı ve inşallah uzun ömürlü bir proje peşindeyim. Ücretsiz ve şık olmasından dolayı çok fena bir şekilde NodeBB ve Discourse arasında kaldım. Aslına bakarsak Discourse çok kapsamlı ve son kullanıcı için biraz karışık. Görünüm olarak da NodeBB bir adım önde.

    SEO, hız, performans ve uzun ömürlülük olarak siz olsanız ne önerirsiniz? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  • @Wrench Merhabalar. Nodebb’nin de Discourse’nin de kendine göre artıları ve eksileri var. NodeBB hız ve performans açısından NodeJS olmasından kaynaklı çok geçekten daha hızlı. Discourse ise geniş bir ekip tarafından şirket olarak yönetiliyor. Sık güncelleniyor ve desteği çok iyi. Discourse genişletilebilirdik açısından daha fazla stabil seçenek sunuyor.

    Kuracağınız topluluğun çok fazla kullanıcısı olacağını düşünüyorsanız Discourse kullanın. Discourse, CDN desteği ile çok büyük kitlelere kolaylıkla yanıt verebiliyor.

    NodeBB geliştiricilerinden biri Kanada’da yaşayan Barış adında bir türk. Birde juliam var. Yani iki kişi geliştiriyor.

    Nodebb klasik forum yazılımı ile modern forum yazılımı arasına konumlanmış bir yapıya sahip. Discourse ise soru cevap tarzında tıpkı flarum gibi bir yapısı var.

    NodeBB ve Discourse’nin kullandığı teknolojiler birbirinden farklıdır. Discourse Ruby Rails uygulamasıdır. Veri tabanı olarak postresql ve redis kullanır. Kuyruk işlemleri için ise sidekiq kullanır. NodeBB ise MongoDB veya tercihen MongoDB ve Redis kullanılabilir.

  • Yanıtınız için teşekkür ederim. Sanırım Discourse ile devam edeceğiz 🙂


Benzer konular